Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Pēc protestiem Vašingtonā, kuru ietvaros demonstranti ielauzās Kapitolija ēkā, par atkāpšanos no amata paziņojis Baltā nama nacionālās drošības padomnieka vietnieks Mets Potingers, ziņo CNN.

Potingera lēmumu atkāpties medijam apstiprinājusi padomniekam pietuvināta persona. Padomnieka lēmums esot atbilde uz Trampa reakciju par protestiem, kuri sākās trešdien.

CNN arī vēstījis, ka trešdienas vakarā atkāpšanos no amata apsvēruši vairāki Trampa padomnieki, tostarp nacionālās dršības padomnieks Roberts O'Braiens.

No amata atkāpusies arī ASV Pirmās lēdijas Melānijas Trampas asistente Stefānija Grišama. Viņas atkāpšanās ir reakcija uz protestiem Kapitolija ēkā, ziņoja CNN.

Vēstīts, ka trešdien ASV Kapitolija ēkā ielauzās dusmīgi un kareivīgi noskaņoti esošā prezidenta Donalda Trampa atbalstītāji. Kongresa abām palātām trešdien formāli bija jāapstiprina Elektoru kolēģijas balsojums, ar kuru tika apstiprināta Džo Baidena uzvara ASV prezidenta vēlēšanās. Pēc protestu sākuma Kongresa sēde tika pārtraukta.

Dažas stundas pēc protestu sākuma drošības iestādēm izdevās padzīt demonstrantus no Kapitolija ēkas, kā arī šķietami atgūt kontroli pār teritoriju ap Kapitoliju. Tas savukārt ļāva Kongresa deputātiem atsākt iepriekš pārtraukto sēdi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!