Foto: Shutterstock

Gatavojoties iespējamajam bezvienošanās "Brexit" scenārijam, Lielbritānija lielos apjomos iepirkusi un vēl plāno iegādāties medikamentus un citas kritiski svarīgas preces, ziņo portāls "Politico".

Lielbritānijas transporta departaments norīkojis konsultanta palīdzību, lai iegūtu nepieciešamo ekspertīzi dzelzceļa kravu pārvadājumu procedūrām. Pagājušajā nedēļā publicēts līgums atklāj, ka transporta departaments izskatījis dzelzceļa kravu pārvadājumus, kā vienu no opcijām, lai valstī nogādātu kritiski svarīgas preces, tostarp medikamentus, gadījumā, ja notiek bezvienošanās "Brexit".

Jau šobrīd iztērēti vairāk nekā 100 miljoni eiro, lai nepieciešamās preces pirms "Brexit" tiktu nogādātas valstī ar prāmju palīdzību, atzīmē medijs. Turklāt, lai gan pagaidām nav slēgti līgumu par papildus dzelzceļa pakalpojumu iepirkumu, šāds scenārijs tiekot paturēts kā rezerves iespēja, lai bezvienošanās gadījumā līdz noliktajam izstāšanās datumam pagūtu ievest valstī pirmās nepieciešamības preces.

Pašreizējais "Brexit" termiņš ir 12. aprīlis un, ja līdz šim datumam Lielbritānijas parlaments neapstiprina premjerministres Terēzas Mejas panākto vienošanos vai arī nepanāk termiņa pagarinājumu, Lielbritānija Eiropas Savienību pamestu bez vienošanās, tostarp par medikamentu pārrobežu pārvedumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!