Foto: AP/Scanpix/LETA

Policija uzsākusi pirms vairāk nekā 16 gadiem pazudušas meitenes Madlēnas meklēšanu Portugāles ūdenstilpē "Barragem do Arade", ziņo BBC.

Ūdenstilpe atrodas aptuveni 50 kilometru attālumā no dienvidos esošās Lūzas kūrortpilsētas, kur 2007. gadā meitene pazuda. Galvenais aizdomās turamais meitenes pazušanā ir Vācijas pilsonis Kristiāns Brikers, kurš laikā kad Madlēnas ģimene atpūtās Portugālē uzturējās tajā pašā kūrortpilsētā. Lai gan vīrietis savu vainu nav atzinis, aculiecinieki apgalvo, ka meitenes pazušanas naktī, redzējuši līdzīgu vīrieti Brikeram arī kopā ar mazu bērnu.

Teritorijā pārmeklēšanu pieprasīja Vācijas policija, skaidrojot, ka Brikers bieži uzturējies šajā teritorijā laikā, kad meitene pazuda. Portugāles policija preses paziņojumā norāda, ka meklēšana norisināsies vairākas dienas un klātesoši būs izmeklētāji arī no Lielbritānijas policijas.

Foto: AFP/Scanpix/LETA

Teritorijā esošās ugunsdzēsības brigādes pārstāvis sacīja, ka policija gatavojas pārmeklēt aizsprostu. Otrdienas rītā pie teritorijas ūdenskrātuves esot redzēta nirēju komanda, kas meklēšanu sāka ūdenī. Teritoriju pārmeklējuši arī 12 policisti ar suņiem, kā arī vairāk nekā 20 likumsargi sākuši rakšanas darbus teritorijā.

Kādreizējais lietas izmeklētājs Džims Gambls, kurš strādāja pie sākotnējās lietas, kad 3 gadus vecā Madlēna pazuda, medijam komentēja, ka Vācijas likumsargi ir pārliecināti par sava aizdomās turētā vainu. Likumsargi uzskatot, ka "Madlēna ir mirusi un viņa nogalināta Portugālē".

"Ņemot vērā, ka viņi šo izmeklēšanu veic tik pozitīvā un tiešā veidā, es varētu pieņemt, ka šī būs apzināta, tieša un fokusēta meklēšana," komentēja Gambls.

Foto: EPA/Scanpix/LETA

Šī ir pirmā formālā lietas attīstība vairāku gadu laikā, informē medijs.

BBC informē, ka Lielbritānijas policisti ir Portugālē, lai informētu Madlēnas ģimeni par jaunumiem izmeklēšanā, savukārt Portugāles policija palīdz Vācijas kolēģiem veikt izmeklēšanu, jo pastāv juridiski ierobežojumi vācu izmeklētāju darbībai ārzemēs.

"Delfi" iepriekš ziņoja, ka Madlēnai Makenai bija trīs gadi, kad viņas ģimene pavadīja atvaļinājumu Portugālē. Vecāki ar draugiem 3. maija pēcpusdienā bija netālā restorānā, kamēr meitenīte kopā ar diviem jaunākiem bērniem bija atstāta guļam. Kāds no vecākiem pārmaiņus nācis bērnu apraudzīt līdz mamma ap plkst. 22 vakarā pamanījusi, ka Madlēna ir pazudusi un ziņojusi par to policijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!