Foto: AFP/Scanpix/LETA

Spānijas policija neizslēdz iespēju, ka brīvībā esošais Barselonas teroraktā aizdomās turētais varētu būt šķērsojis robežu un aizbēdzis uz Franciju, atsaucoties uz Katalonijas policijas priekšnieka Hosepa Luisa Trapero pausto, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

"Mums nav nekādas specifiskas informācijas par to, bet to nevar izslēgt," medijiem norādījis Trapero, piebilstot, ka šobrīd nevar izpaust, kurš bijis pie stūres mikroautobusam, kas iebrauca cilvēku pūlī Barselonā, nogalinot 13 cilvēku.

Iepriekš policija ziņoja, ka Barselonas uzbrucējs ir starp pieciem teroristiem, kurus likumsargi piektdien nošāva kūrortpilsētā Kambrilsā. Vēlāk policija atzina, ka īstais uzbrucējs tomēr joprojām varētu būt dzīvs un brīvībā.

Veicot izmeklēšanu likumsargi ēkā, ko izmantoja uzbrukumus sarīkojusi teroristu šūniņa, atradusi 120 gāzes balonus. Tiek pieļauts, ka teroristi tos vēlējušies izmantot uzbrukumos ar transportlīdzekļiem, vēsta raidsabiedrība BBC.

Jau ziņots, ka Spānijas galvaspilsētā Barselonā uz tūristu iecienītās un pārpildītās gājēju ielas "Las Rambla" cilvēku pūlī ceturtdien ietriecies kravas mikroautobuss, nogalinot vismaz 13 un ievainojot desmitiem cilvēku. Vēl viens cilvēks gāja bojā otrajā uzbrukumā Spānijas pilsētā Kambrilsā.

Iepriekš Spānijas iekšlietu ministrs paziņoja, ka par uzbrukumiem atbildīgā teroristu šūniņa ir izjaukta.

Kravas mikroautobusa vadītājs, pēc tam, kad Barselonas centrā uzbrauca virsū vairāk nekā 100 cilvēkiem uz tūristu pārpildītā Las Ramblas bulvāra, notikuma vietu pameta ar kājām. Savukārt agrās piektdienas stundās piejūras kūrortā Kambrilsā, domājams, teroristu vadīta automašīna ietriecās cilvēkos. Automašīnā atradās pieci cilvēki, kurus policija nošāva. Daži no šiem vīriešiem bijuši neīstās pašnāvnieku-spridzinātāju vestēs. Atbildību par uzbrukumiem uzņēmās teroristu grupējums "Daesh".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!