Foto: AP/Scanpix

Jurists Marks Feigins, kurš tiesā aizstāvēja pankgrupu "Pussy Riot", ir kļuvis par Krievijā apcietinātās Ukrainas pilotes oficiālo advokātu, vēsta aģentūra UNIAN.

Feigins to apstiprina sociālajā tīklā "Twitter".

"Tātad, no šodienas es aizstāvu Nadeždu Savčenko," raksta advokāts. "Visiem ukraiņiem es apsolu darīt visu iespējamo, lai viņu izglābtu," norāda advokāts.



Helikoptera pilote Savčenko ir apsūdzēta divu Krievijas žurnālistu nogalināšanā Austrumukrainā. Žurnālisti Igors Korneļuks un Antons Vološins 18.jūnijā gāja bojā sprādzienā Luhanskas piepilsētā. Krievijas izmeklētāji apgalvo, ka pilote ir līdzvainīga abu nāvē, apsūdzot sievieti slepkavībā.

Izmeklētāji uzskata, ka Savčenko karavīriem nodevusi žurnālistu atrašanās koordinātes, pēc kurām apšaudīta nogalināto apmešanās vieta. Krievijas varasiestādes uzskata, ka šis uzbrukums žurnālistiem bijis apzināts.

Žurnālisti atradās separātistu kontrolpunktā. 

Maskava apgalvo, ka pilote arestēta brīdī, kad mēģinājusi šķērsot Krievijas robežu. Tikmēr Kijeva apsūdz Krieviju Savčenko nolaupīšanā un pārvešanā pāri robežai.

33 gadus vecā sieviete iepriekš piedalījusies miera uzturēšanas misijā Irākā un ir viena no retajām sievietēm Ukrainas gaisa spēkos.

Feigins ir piedalījies vairākas skandalozās lietās, tai skaitā prāvā pret pankgrupas "Pussy Riot" meitenēm, kuras par Vladimiru Putinu kritizējošas dziesmas izpildīšanu 2012. gadā katedrālē Maskavā notiesāja uz diviem gadiem cietumā.

Vienu no trim notiesātajām akcijas dalībniecēm - Jekaterinu Samuceviču - 2012. gada oktobrī atbrīvoja, apcietinājumu aizstājot ar nosacītu sodu. Pārējās divas meitenes - Nadeždu Tolokoņņikovu un Mariju Aļohinu - 2013. gada decembrī amnestēja un atbrīvoja no cietuma divus mēnešus pirms soda termiņa beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!