Foto: EPA/Scanpix/LETA

Ukrainas Ārlietu ministrija izteikusi protestu pret Krievijas prezidenta Vladimira Putina piedalīšanos motociklistu kluba “Nakts vilki” rīkotajā pasākumā anektētajā Krimas pussalā, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Ukrainas ārlietu ministrija Putina sestdienas vizīti raksturoja kā "kliedzošu Ukrainas suverenitātes pārkāpumu". Tāpat tā norādīja, ka Maskavas varas un mediju mēģinājumi šādas vizītes pasniegt kā ikdienu ir "patētiski".

"Nakts vilki" ir Putinam pietuvināta motociklistu grupa. Daļa no grupas aktīvi atbalsta prokremliskos kaujiniekus Ukrainas austrumos.

Uzrunājot Sevastopolē sabraukušos motociklistus, Putins sacīja, ka ''tik vīrišķīgi un forši puiši rāda piemēru jauniešiem (..), kā viņiem būtu jāizturas pret Krieviju'''.

2014. gadā Krievija okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu.

Tai pat laikā jau vēstīts, ka sestdien vairāk nekā 50 tūkstoši cilvēku izgāja Maskavas ielās, pieprasot godīgas gaidāmās vēlēšanas septembrī. Vairāki protestēji mēģināja ielauzties prezidenta administrācijas ēkā. Šīs nedēļas protestos tika aizturēti vairāki simti cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!