Foto: AFP/Scanpix/LETA

Krievijas prezidents Vladimirs Putins sacīja, ka Somijas un Zviedrijas mēģinājumi pievienoties NATO nerada tiešus draudus Maskavai, tomēr ja šajās teritorijās militārā alianse ievedīs ieročus, tam būs sekas, vēsta medijs "Politico".

Somija 15.maijā paziņoja, ka pieteiksies dalībai NATO. "Šī ir vēsturiska diena — sākas jauna ēra," sacīja Somijas prezidents Sauli Nīniste. Tajā pašā dienā arī Zviedrijas premjerministre Magdalēna Andersone paziņoja par nodomu valsts vārdā iesniegt dalības pieteikumu militārajā aliansē.

"NATO paplašināšanās šo valstu ietvaros nerada tiešus draudus Krievijai," 16.maijā uzstājoties Maskavā sacīja Putins. Krievijas prezidents arī piebilda, ka militārās infrastruktūras paplašināšana liks viņa valstij reaģēt, norādot, ka NATO "nebeidzamā ekspansionisma politika" prasa papildu uzmanību.

Putina izteikumi ir pretrunā ar Krievijas ārlietu ministra vietnieka Sergeja Rjabkova 16.maijā izteiktās frāzes, ka Ziemeļvalstu iestāšanās NATO būtu "nopietna kļūda", kam būtu "tālejošas sekas," ziņo "Politico".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!