Foto: AP/Scanpix

Separātistu kaujinieki trešdien ar trim tankiem apšaudījuši Luhanskas lidostu, paziņojis sabiedriskās organizācijas "Tiesības no labējiem" ("Prava s prava") vadītājs Dmitrijs Sņegirjovs.

Pretterorisma operācijas aviācijas spēki bombardējuši kaujinieku pozīcijas netālu no lidostas, iznīcinot divus tankus, sociālajā tīklā "Facebook" nule kā paziņojis organizācijas "Informatīvā pretestība" koordinators Dmitrijs Timčuks.

Sņegirjovs, kurš saņem informāciju no savas organizācijas locekļiem Luhanskā, ziņoja, ka šodien pilsētā no Krasnodonas puses iebraukuši trīs tanki, no kuriem separātisti sākuši apšaudīt lidostu.

Kaujinieki izmantojuši arī reaktīvo mīnmetēju sistēmu "Grad".

Tanki iebraukuši Ukrainas teritorijā aizvadītajā naktī, šķērsojot Krievijas-Ukrainas robežu, norādīja Sņegirjovs, piebilstot, ka Ukrainas drošības spēki aizstāv lidostu.

Iepriekš Ukrainas mediji ziņoja, ka netālu no Luhanskas kaujinieki ar mīnmetēju apšaudījuši kontrolpunktu, nogalinot divus karavīrus.

Krievijas diversanti, algotņi un vietējo separātistu kaujinieki aprīļa vidū Ukrainas austrumos sāka sagrābt valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidoja kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes izvērsušas pretterorisma operāciju.

Sestdien separātistu bandas tika padzītās no diviem nozīmīgiem Donbasa centriem - Slovjanskas un Kramatorskas. Kaujinieki tagad savus spēkus koncentrē Doņeckā un Luhanskā.

Krievija februāra beigās okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu, bet martā to anektēja. Starptautiskā sabiedrība nosodījusi Krimas okupāciju un tās aneksiju neatzīst. Sodot Krieviju par Krimas aneksiju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis jau noteikušas sankcijas vairākiem desmitiem Krievijas augstāko amatpersonu un Kremļa tuvākā loka cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!