Foto: AP/Scanpix/LETA

Nigērijas dienvidu Riversas štatā pirms nedēļas no "bērnu fabrikas" izglābtas sešas grūtnieces, bet nesenā armijas reidā kaimiņos esošajā Abijas štatā – 22 sievietes, vēsta ārvalstu mediji. Tie gan ir mazi Āfrikas apdzīvotākās valsts tiesībsargājošo institūciju panākumi pret, kā atzīmē nevalstiskās organizācijas, aizvien augošo "bērnu fabriku" sērgu - sistemātisku sieviešu izvarošanas un bērnu tirdzniecības tīklu, kas nomoka Nigēriju jau aptuveni 20 gadus.

Kā svaigākā gadījuma sakarā skaidro policija, Riversas štata "rūpnīca" piederējusi kādai 39 gadus vecai sievietei. Sieviete atzinusies noziegumā un pastāstījusi policijai, ka cilvēktirdzniecības biznesā darbojas jau ilgus gadus. "Galvenā aizdomās turētā un viņas līdzzinātāji atrodas apcietinājumā. Izmeklēšana turpināsies, lai aizturētu citus iespējamos vainīgos "rūpnīcas" izveidošanā," notikušo komentējis štata policijas komisārs Polijkarps Emeka.

Savukārt jau minētajā armijas reidā, kur atbrīvotas 22 sievietes, tās visas bijušas vecumā no 20 līdz 25 gadiem. Upurus armija pēc atbrīvošanas nodevusi Abijas štata varas iestāžu aprūpē. Štata pārstāvis Ferdinands Ekeoma medijiem īpaši uzslavējis armijas reidu, uzsverot, ka valdība ir gatava cīnīties ar jebkāda veida cilvēktirdzniecību.

Meitenes lētākas par zēniem

Tomēr gan stāsti par Nigērijas "bērnu rūpnīcām", uz kurām sievietes piespiedu kārtā tiek nogādātas, gan cīņa pret tām nav nekas jauns. Jau 2006. gadā UNESCO ieviesa terminu "bērnu rūpnīca", skaidro OWP, Kopš tā laika šādas iestādes kļuvušas par pastāvīgām "melnā tirgus" sastāvdaļām. "The Guardian" 2020. gadā bērnu "rūpnīcu" biznesu pat raksturoja kā aizvien biežāk sastopamu fenomenu. "Rūpnīcas" visbiežāk

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!