Foto: AFP/Scanpix

Sīrijas kurdu pašpasludinātā Rožavas reģiona pilsētā Hasakā otrdien pie maiznīcas uzspridzinājās terorists pašnāvnieks uz motocikla, nogalinot vismaz 16 cilvēkus un ievainojot 40, paziņoja amatpersonas.

Terorakts notika Hasakas pilsētas Salihijas rajonā, kur dzīvo galvenokārt kurdi, pirms musulmaņu reliģiskajiem svētkiem "Eid al-Fitr", ar kuriem noslēdzas svētais gavēņa mēnesis ramadāns.

Vēl nav zināms, kas sarīkojis šo uzbrukumu, bet par iepriekš sarīkotiem sprādzieniem galvenokārt kurdu apdzīvotajā reģionā atbildību bija uzņēmies džihādistu grupējums "Daesh" ("Islāma valsts").

Nevalstiskās organizācijas "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija" vadītājs paziņoja, ka šajā teroraktā nogalināti vismaz 16 un ievainoti 40 cilvēki. Šo nogalināto skaitu apstiprināja ziņu avots kurdu policijā. 15 no ievainotajiem bija kritiskā stāvoklī.

Gandrīz visu Hasakas provinci kontrolē kurdu Tautas aizsardzības vienības (YPG), kas ir pasludinājušas autonomu reģionu to ieņemtajos Sīrijas ziemeļu rajonos, kurus apdzīvo galvenokārt kurdi.

ASV Aizsardzības ministrija (Pentagons) uzskata YPG par efektīvāko sauszemes spēku, kas cīnās pret "Daesh" Sīrijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!