Foto: EPA/Scanpix/LETA

ASV prezidents Donalds Tramps plāno atsākt savu kampaņas pasākumu rīkošanu, raksta aģentūra "Reuters".

Tramps 2. oktobrī paziņoja par inficēšanos ar Covid-19 un trīs dienas pavadīja slimnīcā. Ceturtdienas vakarā prezidents paziņoja, ka jūtas "ļoti labi" un, pieņemot, ka ārsti to ļaus, sestdien plāno rīkot kampaņas pasākumu Floridas štatā, bet svētdien - Pensilvānijā.

Trampa slimība ir traucējusi viņam rīkot šādus pasākumus vien dažas nedēļas pirms 3. novembrī paredzētajām vēlēšanām. Mikroblogošanas vietnē "Twitter" Tramps publicējis vairākus videomateriālus, kuros uzrunājis savus atbalstītājus, taču publiskajā vidē viņš nav redzēts kopš pameta slimnīcu pirmdien. Savukārt viņa konkurents Džo Baidens no Demokrātiskās partijas savu kampaņu ir turpinājis un piektdien plāno rīkot pasākumu Lasvegasā.

Baltā nama ārsts Šons Konlijs ceturtdien izplatītajā paziņojumā norādīja, ka Tramps ir pabeidzis Covid-19 terapijas kursu un ka prezidents no sestdienas atkal varētu piedalīties publiskajos pasākumos.

Rūpējoties par visu iesaistīto personu drošību, komisija, kas atbild par prezidenta amata kandidātu debašu rīkošanu, ceturtdien paziņoja, ka 15. oktobrī paredzētās debates notiks virtuālajā vidē. Tramps paziņoja, ka šāda formāta debatēs nepiedalīsies. Paredzēts, ka 15. oktobrī Baidens viens pats piedalīsies televīzijas raidījumā, kurā atbildēs uz vēlētāju jautājumiem, raksta BBC.

Aptaujas liecina, ka Baidens šobrīd ir priekšā Trampam gan nacionālā mērogā, gan vairākos būtiskajos štatos, kuri parasti izšķir vēlēšanu rezultātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!