Foto: Reuters/Scanpix

Ukrainā 10.jūlijā miris 25.aprīlī Krievijas separātistu sagūstītais Lielbritānijas pilsonis Pols Urijs, vēsta medijs BBC.

Urijs aprīlī tika aizturēts pašpasludinātajā "Doneckas Tautas Republikā" un apsūdzēts par to, ka ir algotnis. Viņš tika sagūstīts brīdī, kad kopā ar citu britu vīrieti mēģinājuši veikt humanitāro glābšanas misiju.

Abi mēģināja iekļūt okupantu kontrolētajā teritorijā caur kontrolpunktu netālu no Zaporižjas pilsētas, lai glābtu tur iesprostoto sievieti un viņas ģimeni.

Lielbritānijas ārlietu birojs sazinājies ar 45 gadus vecā vīrieša ģimeni. Urija māte ir "satriekta un joprojām šokā''. Iepriekš viņa bija teikusi, ka ir ārkārtīgi noraizējusies par dēlu, jo viņam ir pirmā tipa cukura diabēts un bija nepieciešams insulīns.

Amatpersonas no Doneckas, kas aizturēja Uriju, apgalvo, ka viņš 10. jūlijā miris no jau esošajām veselības problēmām un "stresa".

Lielbritānija apgalvo, ka tā steidzami vēlas saņemt paskaidrojumus no Kijivas un Maskavas par Urija nāvi. "Mēs to risinām kopā ar mūsu Ukrainas sabiedrotajiem un Krievijas Ārlietu ministriju. Mēs turpinām būt ciešā kontaktā ar cietušā ģimeni, " sacīja Lielbritānijas Ārlietu, Sadraudzības un attīstības birojs.

"Tas ir nepārprotami satraucošs ziņojums, un mūsu domas ir kopā ar Pola Urija ģimeni un draugiem," pauda kāds Lielbritānijas ārlietu ministrijas pārstāvis.

Urijs astoņus gadus ir strādājis Afganistānā. Pirms devies uz Ukrainu viņš dzīvoja Leilandā, Lankašīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!