Foto: Reuters/Scanpix

Aizvadītās diennakts laikā Ukrainas spēki iznīcinājuši aptuveni 50 prokrieviskos kaujiniekus un viņu tehniku, atsaucoties uz Nacionālas drošības un aizsardzības padomi, vēsta aģentūra UNIAN.

Saskaņā ar padomes runasvīra Andrija Lisenko teikto, iznīcināti ir trīs kaujinieku tanki un divas pašgājēja mīnmetēju iekārtas "Tulpan".

Tikmēr kaujinieki pirmdien no rīta pārtraukuši Ukrainas karavīru pozīciju apšaudīšanu visā karadarbības zonā, informēja Lisenko. Tagad laiku pa laikam esot dzirdami vien atsevišķi šāvieni.

Kopumā diennakts laikā Ukrainas austrumos gājuši bojā deviņi un ievainoti 27 Ukrainas karavīri, informē UNIAN.  Vairākus tanku uzbrukumus piedzīvojuši Doņeckas lidostas aizstāvji.

Vēstīts, ka Ukrainas mediji ziņoja par to, ka Krievija uz nemierīgajiem Ukrainas austrumiem esot nogādājusi jaudīgos pašgājēja mīnmetējus "Tulpan", kuri piemēroti arī kodolieroču šaušanai.

Šīs iekārtas ir piemērotas pilsētu kaujām un labi nocietinātu vietu iznīcināšanai, izmantojot precīzus un jaudīgus šāviņus. "Tulpan" izmantošana uzbrukumā Luhanskas lidostai bija par pamatu Ukrainas aizsardzības ministra spekulācijām, ka Krievija pret lidostu varētu būt pielietojusi kodolieročus.

Luhanskas lidostu Ukrainas spēki pameta 1. septembrī pēc masīva Krievijas karavīru uzbrukuma. Lidostai nodarītos postījumus var redzēt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!