Foto: AFP/Scanpix/LETA

Trešdien uz robežas starp Irānu un Afganistānu izcēlusies apšaude starp "Taliban" kaujiniekiem un Irānas robežsargiem, vēsta "Radio Svoboda".

"Sadursmes beidzās pēc drošības dienestu iejaukšanās un pārrunām, tagad situāciju reģionā var saukt par mierīgu," teikts Irānas valsts informācijas aģentūras IRNA ziņā. Par iespējamiem cietušajiem vai bojāgājušajiem ne Irānas, ne Afganistānas puse neziņo.

Afganistānas ziņu aģentūras "Aamaj" publicēti nepārbaudīti video liecina, ka apšaude notikusi pie robežas aizsargbūvēm. Incidents noticis pie Afganistānas Nīmrūzas provinces. Viens no "Radio Svoboda" avotiem atklāja, ka Irānas puse lietā likusi pat artilēriju.

Irānas medijs "Tasnim" noraida izskanējušas baumas, ka talibi būtu sagrābuši Irānas robežsargu posteņus.

Runājot par konflikta iemesliem, "Tasnim" skaidro, ka Irānas robežsargi cīņas pret kontrabandistiem ietvaros dažus metrus no oficiālās robežlīnijas novietojuši norobežojumus. 1. decembrī aiz tiem, bet joprojām paliekot Irānas teritorijā, ienākuši vairāki zemnieki. Savukārt talibi, neizprotot robežas izvietojumu, noturējuši viņus par robežpārkāpējiem.

Islāmistu grupējums "Taliban" pie varas Afganistānā nāca šogad augustā, īsā laikā pārņemot kontroli pār visu valsti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!