Foto: AP/Scanpix
36 cilvēki gājuši bojā, kad aizturētie "Musulmaņu brālības" biedri mēģinājuši izbēgt no kravas automašīnu konvoja, kurā tie vesti uz cietumu Kairā, atsaucoties uz oficiālo aģentūru "Mena", vēsta aģentūra AP.

Bruņoti vīri svētdienas vakarā sākuši apšaudi ar sargiem, kuri apsargājuši kravas automašīnas ar aptuveni  600 pēdējo dienu ielu vardarbības laikā aizturētiem cilvēkiem, kas vesti uz cietumu.

MENA bruņotos uzbrucējus un transportētos gūstekņus raksturo kā piederīgus ietekmīgajai organizācijai "Musulmaņu brālība", kas pieprasa jūlija sākumā gāztā prezidenta Mohameda Mursi atjaunošanu amatā un nepārtraukti organizē protesta akcijas.

Drošības spēki pret uzbrucējiem pielietojuši asaru gāzi un šaujamieročus.

Ēģipte ir ieslīgusi politiskajā krīzē, kopš trešajā jūlijā armija no amata gāza pirms gada ievēlēto islāmistu prezidentu Mursi un arestēja viņa pārstāvētās "Musulmaņu brālības" līderus.

Prezidenta atbalstītāji sāka rīkot protesta akcijas, bet vardarbība strauji pieauga trešdien, kad drošības spēki sāka ar varu likvidēt demonstrantu nometnes Kairas centrā. Pagaidu valdība demonstrantu izdzenāšanu pamatoja ar to, ka Mursi atbalstītāji visā valstī sēj haosu, "terorizē pilsoņus, uzbrūk valsts un privātajam īpašumam".

Vardarbīgajās sadursmēs kopš trešdienas jau ir gājuši bojā vairāk nekā 700 cilvēki, tai skaitā desmitiem policistu.

Svētdien "Musulmaņu brālība" gan paziņoja, ka drošības apsvērumu dēļ atceļ vakarā plānotās protesta akcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!