Foto: AFP/Scanpix/LETA
"Vagner" grupējuma vadītājs Jevgēņijs Prigožins paziņojis, ka viņa pārvaldītās vienības atgriežoties bāzēs, raksta "Sky News".

Prigožins izdevis audioziņu, apstiprinot, ka viņa kaujinieki atgriežas savās bāzēs, lai "izvairītos no asinsizliešanas". Viņš saka, ka ir "devis pavēli [kaujiniekiem] atgriezties, jo pastāv asins izliešanas risks".

"Mēs devāmies taisnīguma gājienā 23. jūnijā," savā audioziņojumā piebilst Prigožins. "Šajā laikā mēs neesam izlējuši nevienu mūsu cīnītāju asiņu lāsi."

"Tagad ir pienācis brīdis, kad varēja notikt asins izliešana tāpēc, apzinoties visu atbildību par to, ka vienā no pusēm tiks izlietas krievu asinis, apgriežam savas kolonnas un atgriežamies pretējā virzienā uz lauka nometnēm, saskaņā ar plānu."

Iepriekš izskanēja informācija, ka Prigožins piekritis deeskalēt situāciju Krievijā. Par to ziņoja Baltkrievijas autoritārā līdera Aleksandra Lukašenko režīms. Prigožins esot piekritis apturēt savu vadīto spēku virzību Krievijā. "Sky News" ziņo, ka tiekot runāts arī par drošības garantijām "Vagner" spēkiem.

Baltkrievija Lukašenko vadībā ir viens no galvenajiem Krievijas diktatora Vladimira Putina sabiedrotajiem, un Baltkrievijas teritoriju Krievija ir izmantojusi arī uzbrukumu veikšanai pret Ukrainu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!