Radikālo islāmistu grupējums "Islāma valsts" (IS) izplatījis video, kurā redzama aktīva karadarbība. Kaujinieki norāda, ka video uzņemts Irākas pilsētā Hān el Begdādī.

Hān el Begdādī pilsētiņa, kas atrodas netālu no Ain el Asedas aviobāzes, mēnešiem ilgi atradās IS kaujinieku ielenkumā. 12. februārī kaujinieki iebruka pilsētā un ieņēma lielu tās daļu.

Begdādī bija viena no retajām Anbāras štata pilsētām, ko vēl kontrolēja valdības spēki. Pilsētiņas krišana ir pirmais gadījums pēdējo divu mēnešu laikā, kad IS izdevies iekarot jaunas teritorijas.

Tikai astoņus kilometrus no Hān el Begdādī atrodas aviobāze, kurā 320 ASV karavīri apmāca Irākas armiju. Pašai bāzei 13. februārī uzbruka vairāki pašnāvnieki spridzinātāji. Savukārt pagājušajā nedēļā parādījās neapstiprināta informācijas, ka IS pilsētā dzīvus sadedzinājusi 45 cilvēkus.

Vēstīts, ka radikālais grupējums "Islāma valsts" ir nostiprinājies Sīrijas pilsoņu kara laikā. Kaujinieki, kuri publiski izpildījuši nāvessodus ārvalstu žurnālistiem un tiek apsūdzēti masu slepkavībās, šogad straujā ofensīvā iekaroja plašas teritorijas Irākā, kā arī kontrolē daļu Sīrijas. Radikāļu rindām pievienojas džihādisti no visas pasaules.

Uzlidojumus islāmistu pozīcijām veic ASV vadīta koalīcija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!