Bēgļiem, kas mēģina pa jūru sasniegt Eiropu, ir ļoti ierobežotas iespējas paņemt līdzi sev visu, kas svarīgs, tāpēc viņu somu saturu lielākoties veido sadzīvē nepieciešamas lietas kā drēbes un higiēnas piederumi, liecina "AJ Plus" uzņemtais video.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka pirmdien, 14. septembrī, Eiropas Savienības iekšlietu ministri devuši zaļo gaismu 40 000 patvēruma meklētāju pārvietošanai nākamo divu gadu laikā no Itālijas un Grieķijas uz citām bloka dalībvalstīm.

Minēto 40 000 bēgļu pārvietošana notiks pēc brīvprātības principa, un līdz šim ES valstis solījušas uzņemt tikai 32 256 patvērumu meklētājus.

Briseles mērķis ir līdz gada beigām sasniegt 40 000.

Vēstīts, ka Eiropa piedzīvo lielāko migrantu krīzi kopš Otrā pasaules kara beigām. Lielu daļu ES ieceļojošo imigrantu veido sīrieši, kas bēg no kara plosītās valsts. Noslīkušā Ailana ģimene ir Sīrijas kurdi no Kobanes pilsētas, kas ilgi atradās kaujinieku ielenkumā.

Mēģinot pa jūru sasniegt Eiropu, šogad bojā ir gājuši tūkstošiem migrantu no Āfrikas un Tuvajiem Austrumiem. Saskaņā ar ANO datiem šogad Vidusjūru jau šķērsojuši vairāk nekā 350 000 migrantu, 2600 šai ceļā gājuši bojā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!