Plašajos pret valdību vērstajos protestos Ukrainā bieži vien demonstrantu dusmas un vardarbība jāizjūt likumsargiem, kas pilda savu priekšnieku pavēles. Miličiem, kurus demonstranti nereti vaino vardarbībā, pašiem ir jāpārcieš ne mazums uzbrukumu, kā to apliecina arī šis video.

Ierakstā redzams mirklis, kad protestētāji sestdien ir ielauzušies Vinnicas pilsētas padomes ēkā.

Ja neizdodas video noskatīties iegultā veidā, tad tas ir redzams šeit.

Nesen jau strauju popularitāti internetā ieguva video, kurā redzams, kā protestētāji Ukrainas galvaspilsētā Kijevā ar molotova kokteiļiem apmētā "Berkut" specvienības rindas un miličus.

Jau vēstīts, ka Ukrainā notiek pret valdību vērsti protesti, kas no galvaspilsētas Kijevas ir pārmetušies arī uz reģioniem. Demonstrantu rokās kritušas vairāku apgabalu administrācijas.

Opozīcijas un prezidenta Viktora Janukoviča sarunas līdz šim nav devušas rezultātus. Demonstranti pieprasa ārkārtas prezidenta vēlēšanu sarīkošanu.

Novembra beigās Viļņā notikušajā Austrumu partnerības samitā Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs neparakstīja asociācijas līgumu ar ES, un kopš tā brīža Kijevā norisinās opozīcijas protesta akcijas. Tās pārvērtās spēcīgā pret esošo varu vērstā kustībā pēc tam, kad milicija centās demonstrantus ar spēku izdzenāt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!