Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Vismaz 13 cilvēki gājuši bojā Indonēzijā Austrumjavas provincē pēc tam, kad kārtējo reizi izvirdis Semeru vulkāns, ziņo CNN.

Pēc Indonēzijas glābšanas dienestu informācijas, vismaz 98 cilvēki cietuši pēc tam, kad vairākus ciematus pārklāja vulkāna izmestie pelni. No ciematiem evakuētas 300 ģimenes, kopā vairāk nekā 1000 iedzīvotāju.

Sākotnējā informācija liecina, ka bojā gājuši vismaz 13 cilvēki, bet glābēji neziņo, cik personas ir pazudušas. Pēc atbildīgo dienestu sniegtās informācijas, glābējiem nav izdevies piekļūt vairākiem ciemiem, jo ceļi bija neizbraucami nolūzušo koku un vulkāna izmešu dēļ.

Java ir lielākā Indonēzijas sala, uz kuras atrodas arī galvaspilsēta Džakarta. Semeru ir augstākais vulkāns seismiski aktīvajā Indonēzijas Javas salā. Lai gan Semeru ir viens no aktīvākajiem vulkāniem, tas ir arī daudzu tūristu iecienīts galamērķis. Šī ir otrā reize šajā gadā, kad Semeru ir aktīvs. Iepriekšējais izvirdums fiksēts 2021. gada janvārī, bet tas bija daudz mazāks un neprasīja cilvēku upurus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!