Foto: AFP/Scanpix

Ziemeļkoreja no tās austrumu krasta jūrā izšāvusi divas ballistiskās raķetes. Kā apgalvo Dienvidkorejas armija, tas esot bijis protests kopīgajām militārajām apmācībām starp ASV un Dienvidkoreju, ziņo medijs "Al Jazeera".

Dienvidkorejas Apvienotā štāba priekšnieki (JSC) apgalvo, ka raķetes izšautas Ziemeļkorejā pirmdien no rīta ap astoņiem pēc vietējā laika.

JSC nosodīja Ziemeļkorejas rīcību un raksturoja to kā Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Drošības padomes rezolūcijas pārkāpumus, tomēr norādīja, ka turpinās kopīgās militārās apmācības kā plānots.

"Mēs uzraudzīsim Ziemeļkorejas aktivitātes un uzturēsim negrozāmas gatavības pozīcijas, balstoties uz spēju pārliecinoši reaģēt uz jebkādām provokācijām," norādīja JSC paziņojumā.

Šī ir šomēnes jau septītā Ziemeļkorejas organizēta raķešu aktivitāte. Tas iezīmē pieaugošo militāro spriedzi reģionā, jo gan Phenjanas ieroču izmēģinājumu, gan ASV un Dienvidkorejas kopīgo militāro apmācību temps pēdējos mēnešos ir pieaudzis.

"Delfi" jau iepriekš ziņoja par Ziemeļkorejas apgalvojumiem, ka Vašingtonas un Seulas militārās mācības esot gatavošanās uzbrukumam, tādēļ Phenjana uzsākusi pati savus ieroču izmēģinājumus kā atbildi šo divu valstu sadarbībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!