Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ziemeļkoreja svētdien veikusi artilērijas šāviņu izmēģinājumu, paziņoja Dienvidkorejas militārpersonas, uz kuru teikto atsaucas "ABC News".

Šis tests noticis dažas dienas pēc tam, kad Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns aicināja palielināt valsts aizsardzības spējas, lai tiktu galā ar ārējiem draudiem, atzīmē medijs.

Dienvidkorejas bruņoto spēku Apvienotais štābs paziņoja, ka svētdienas rītā atklājis vairākas šāviņu lidojuma trajektorijas, kuras, domājams, ir Ziemeļkorejas artilērija. Paziņojumā teikts, ka Dienvidkoreja uztur stingru militāro gatavību ciešā sadarbībā ar ASV laikā, kad no Seulas un tās sabiedroto puses tiek pastiprināta Ziemeļkorejas darbību uzraudzība.

Nacionālās drošības padomes sanāksmē, kas tika sasaukta, lai apspriestu artilērijas testu, Dienvidkorejas amatpersonas pauda bažas par to, ka Ziemeļkoreja modernizē ieroču sistēmas, kas rada tiešus draudus Dienvidkorejai, un atkārtoti apstiprināja, ka stingri vērsīsies pret šādiem Ziemeļkorejas centieniem, ziņo Dienvidkorejas prezidenta birojs.

Phenjanas artilērijas izmēģinājumi piesaista mazāku starptautisko uzmanību nekā Ziemeļkorejas veiktie raķešu testi. Taču Ziemeļkorejas tāla darbības rādiusa artilērijas ieroči ir nopietns drošības apdraudējums Dienvidkorejas apdzīvotajam metropoles reģionam, kas atrodas tikai 40-50 kilometrus no robežas ar Ziemeļkoreju.

Ziemeļkoreja šogad jau veikusi lielu skaitu raķešu izmēģinājumu. Pēdējo dienu laikā ASV un Dienvidkoreja brīdinājušas, ka Phenjana, iespējams, gatavojas veikt arī kodolizmēģinājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!