Foto: Shutterstock

Zemgales rajona tiesa piespriedusi nosacītu cietumsodu vīrietim, kurš Valsts policijas Aizkraukles iecirkņa īslaicīgās aizturēšanas kamerā aizdedzināja gultas matraci, liecina anonimizēts tiesas spriedums.

Spriedumā paskaidrots, ka vīrieti 2018. gada 10. marta naktī aizturēšanas vietā nogādāja Valsts policija. Vīrietis tīši ar šķiltavām un papīru aizdedzināja kamerā esošās gultas matraci.

Vīrieša radītais ugunsgrēks sabojāja Valsts policijas 96 eiro vērto matraci, kā arī Nodrošinājuma valsts aģentūrai piederošo kameras sienu 303 eiro vērtībā.

Ar savu rīcību vīrietis pārkāpa Krimināllikuma 185. panta otro daļu par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu vai citādā vispārbīstamā veidā vai ja tā izdarīta lielā apmērā, vai ja tās rezultātā vainīgā neuzmanības dēļ iestājusies cilvēka nāve vai izraisītas citas smagas sekas.

Par šo pārkāpumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz 10 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Zemgales rajona tiesa 2019. gada 17. janvārī vīrietim piesprieda deviņus mēnešus ilgu cietumsodu, kas jāizcieš nosacīti ar gadu ilgu probācijas uzraudzību, kā arī 195 stundas ilgu piespiedu darbu.

No dedzinātāja arīdzan piedzina kopumā 434 eiro par ugunsgrēka radītajiem postījumiem. Bet vīrieša šķiltavas tiesa nolēma iznīcināt.

Spriedums stājās spēkā 2019. gada 29. janvārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!