Foto: DELFI

Valsts policija (VP) šonedēļ prokuratūrai nosūtījusi krimināllietu, kurā trīs vīriešus lūdz apsūdzēt tajā, ka palīdzējuši piesegt futbola aģenta Romāna Bezzubova slepkavību, portāls "Delfi" uzzināja VP.

Konkrētais kriminālprocess izdalīts no kriminālprocesa par Bezzubova slepkavību.

Veicot nepieciešamās procesuālās darbības, VP amatpersonas noskaidroja trīs Latvijas valsts piederīgo saistību ar izmeklēto noziegumu – 1982., 1983. un 1991. gadā dzimušus vīriešus.

1983. gadā dzimušais vīrietis atzīts par aizdomās turēto par neziņošanu, ja ir zināms, ka izdarīts sevišķi smags noziegums, savukārt pārējie divi vīrieši turēti aizdomās par nozieguma izdarīšanas rīku, līdzekļu un nozieguma pēdu iepriekš neapsolītu slēpšanu, ja slēpjamais noziegums ir sevišķi smags.

Par šādiem nodarījumiem draud līdz pat diviem gadiem aiz restēm.

Jau ziņots, ka Bezzubovs tika nošauts 2021.gada 14.aprīļa rītā Rīgā, Purvciemā. Izbraucot uz Gunāra Astras ielas, Bezzubova vadītajai automašīnai tika aizšķērsots ceļš un futbola aģenta virzienā no automātiskā ieroča tika raidīti vairāki šāvieni. Nākamajā naktī Mežaparkā tika atrasta sadedzināta uzbrukumā izmantotā automašīna "BMW X5".

Šī gada sākumā Rīgas tiesas apgabala prokuratūra pieņēma lēmumus par sešu personu saukšanu pie kriminālatbildības par pērn aprīlī izdarīto futbola aģenta Romāna Bezzubova slepkavību.

Krievijas Iekšlietu ministrijas darbinieki pēc Valsts policijas pieprasījuma februārī Maskavā aizdomās par futbola aģenta Bezzubova slepkavību aizturējuši starptautiskajā meklēšanā izsludinātos Ivanu Agapitovu un Denisu Koņaškinu.

Policija pērn paziņoja, ka nozieguma motīvus ir apzinājusi un strādā ar divām versijām, taču likumsargi sliecas uzskatīt, ka noziegums nav saistīts ar Bezzubova profesionālo darbību. Policija gan nav precizējusi, tieši ar kādām versijām tiek strādāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!