Foto: DELFI

Rīgas pilsētas tiesa sestdien, 20. maijā, sāka skatīt krimināllietu, kurā par maksātnespējas administratora un advokāta Mārtiņa Bunkus slepkavības organizēšanu apsūdzēti uzņēmēji Mihails Uļmans un Aleksandrs Babenko, bet Viktors Krivošejs apsūdzēts slepkavības izdarīšanā.

Apsūdzētie tiesas sēdei pievienojas attālināti no Rīgas Centrālcietuma un Olaines cietuma. Jāatzīmē, ka tiesas sēdes laikā tika apmierināts apsūdzēto lūgums turpmāk nodrošināt viņu klātbūtni tiesas sēdēs.

Jau pašā tiesas sēdes sākumā process atdūrās pret tehniskas dabas šķēršļiem, jo apsūdzētie nevarēja saprast tiesas sacīto. Tam par iemeslu bija tas, ka apsūdzētajiem ir nepieciešams tulks uz un no krievu valodas, kas attālinātā pārraidē pārklājās ar tiesneša sacīto. Problēma tika atrisināta, norādot tulkam, lai tas tulko sacīto pēc pateiktā, nevis sinhroni.

Babenko tiesai norādīja, ka viņam neesot zināmas viņa tiesības pirmās instances tiesā, taču tiesnese Sigita Dolniece uzsvēra, ka visiem apsūdzētajiem esot izsniegta informācija par viņu tiesībām, kas arī bijusi iztulkota krievu valodā. Šādas problēmas nebija nedz Uļmanam, nedz Krivošejam.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!