Foto: Reuters/Scanpix
Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētās prokuratūras prokurors cēlis apsūdzības divām personām par nelikumīgu cigarešu uzglabāšanu un pārvadāšanu lielā apmērā organizētā grupā. Viens no viņiem izsludināts meklēšanā, portāls "Delfi" uzzināja Ģenerālprokuratūrā.

Saskaņā ar apsūdzību 2017. gada septembrī divi vīrieši vienojušies ar kādu izmeklēšanā nenoskaidrotu personu Dānijā nelikumīgi ražot, pārvietot, uzglabāt un realizēt tabakas izstrādājumus Latvijā.

Abi apsūdzētie kāda uzņēmuma legālā cigarešu ražotnē nelikumīgi saražojuši un glabājuši 7 110 380 cigaretes "Richman" bez akcīzes nodokļa markām 1 137 660 eiro apmērā. Daļu cigarešu viņi pārveduši uz kādu noliktavu Rīgā. Tad abi 1 140 000 cigaretes 182 400 eiro vērtībā ielikuši kravas automašīnā un nodevuši kriminālprocesā neiesaistītam šoferim pārvadāšanai uz Dāniju.

Kontrabandas cigaretes aizvestas līdz Zviedrijai, kur kravu aizturējuši muitas darbinieki.

Tādā veidā Latvijai nodarīts zaudējums 142 560 euro apmērā nenomaksāto nodokļu veidā.

Apsūdzētās personas izdarīja noziedzīgus nodarījumus, kas paredzēti Krimināllikuma 221. panta 3. daļā un Krimināllikuma 190. panta 3. daļā. Tāpat sākts arī process par piespiedu ietekmēšanas līdzekļa piemērošanu juridiskajai personai.

Lietā turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!