Drošības policija pārbauda informāciju par kādu jaunieti, kurš šonedēļ LTV raidījumā “TE!” izteicies, ka plāno doties uz Sīriju, lai apgūtu dažādas zināšanas.

Kā portālam “Delfi” sacīja Drošības policijā, iestāde pārbaudot minēto faktu. Vienlaikus drošības dienests atgādināja, ka patlaban krimināltiesiskais regulējums paredz kriminālatbildību par prettiesisku piedalīšanos bruņotā konfliktā, nevis par ieceri to darīt.

Jaunietis, kurš raidījuma veidotājiem stādījies priekšā kā Linards, sastapts starppilsētu autobusā, no Rīgas dodoties uz Cēsīm. Sarunā viņš atzinis, ka pēc pāris gadiem plāno ar draugu doties uz Sīriju. “Plāns ir pēc diviem gadiem doties uz pavisam citu mācīšanas stilu, kas ir Sīrijā,” raidījumam skaidrojis jaunietis, kurš tobrīd devies pie savas latviešu valodas skolotājas.

Runājot par nākotnes plāniem Sīrijā, Linards stāstīja, ka “puse no mācīšanās ir Dievs jeb reliģija, bet otra ir fiziskā sagatavošana un izturība”. Turpinoties sarunai, viņš ieturēja pauzi, runājot par teroristiem, pēcāk turpinot, ka par tiem daudz neinteresējoties, bet par armiju gan.

“Delfi” jau ziņoja, ka marta sākumā Drošības policijas priekšnieks Normunds Mežviets atklāja, ka vairāki Latvijas valstspiederīgie ir devušies uz Sīriju, lai pievienotos teroristiskajam džihādistu grupējumam "Daesh.

Drošības policija sākusi trīs kriminālprocesus par dalību bruņotajā konfliktā Sīrijā, toreiz sacīja Mežviets, atklājot, ka kriminālprocess ierosināts pret bijušo Latvijas Islāma kultūras centra vadītāju Ivaru Grīnbergu, Oļegu Patrovu un vēl kādu citu personu, kura vārdu neatklāja. Trešā persona, saskaņā ar DP rīcībā esošo informāciju, Sīrijā gājusi bojā.

Gan Petrovs, gan arī bojā gājusī persona, uz Sīriju devusies kopā ar ģimenei - sievu un mazgadīgo bērnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!