Foto: PantherMedia/Scanpix

Valsts policija piektdien, 14. novembrī, saņēmusi informāciju, ka pie Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Tehniskās fakultātes atrodas mēģene ar uzrakstu "Slepeni! Toksisks! Siberian virus", kuru atradis Spēkratu institūta direktors, profesors Dainis Berjoza savā nesen nopirktajā pārvietojamā mājā, vēsta portāls "Jelgavas Vēstnesis".

Glābēji mēģeni nogādāja Rīgā, kur veiktas pirmās analīzes. Pirmie analīžu rezultāti liecina, ka Jelgavā atrastajā mēģenē nav bijušas dzīvībai bīstamas baktērijas vai ķīmiskas vielas, liecina LTV rīcībā esošā informācija.

"Kolēģis profesors Dainis Berjoza ir iegādājies tā saucamo vagoniņu jeb pārvietojamo māju. Viņš vakar to ir kārtojis un uzgājis mēģeni polietilēna maisiņā, uz kuras latviski rakstīts "Slepeni! Toksisks! Siberian virus". Šorīt jau ar savu privāto automašīnu kolēģis aizvedis savu dēlu uz skolu Ozolniekos, un, labi gribot, iebrauca Veterinārmedicīnas fakultāti, lai pavaicātu, kā rīkoties ar šo mēģeni. Viņam ieteica zvanīt policijai. Līdz ar to Berjoza aizbrauca uz darbu Tehniskajā fakultātē un zvanīja policijai," notikumu gaitu skaidroja LLU studiju prorektors Kaspars Vārtukapteinis.

Policija norobežoja ne vien LLU Tehnisko fakultāti, bet arī Veterinārmedicīnas fakultāti, kur profesors sākotnēji bija ieradies ar mēģini. Tehniskās fakultātes stāvlaukumā bija uzstādīta piepūšama telts, ko līdzīgos gadījumos parasti izmanto vielas izolācijai, norāda portāls.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!