Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pirmajā pusgadā prokuratūras iestādēm ir nosūtījis sešus kriminālprocesus pret 15 aizdomās turētām personām, liecina valdībā iesniegtais KNAB ziņojums.

Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, nosūtīto kriminālprocesu un aizdomās turamo personu skaits ir samazinājies gandrīz uz pusi - pērn pirmajā pusgadā prokuratūrai nosūtīti 11 kriminālprocesi pret 32 aizdomās turētām personām.

Izmeklējot koruptīvus noziegumus, KNAB sākti 13 kriminālprocesi, kas ir par pieciem kriminālprocesiem mazāk nekā 2014. gada pirmajos sešos mēnešos.

Kopumā šajā laika periodā ir sāktas 133 resoriskās pārbaudes un pabeigtas 90 šādas pārbaudes. Uz 30. jūniju izmeklēšanas nodaļas lietvedībā bija 40 krimināllietas.

Kā ziņojumā norāda KNAB, viens no nozīmīgākajiem pirmajā pusgadā sāktajiem kriminālprocesiem ir pret Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūras, Valsts policijas kriminālistikas pārvaldes amatpersonām un privātpersonu par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, nelikumīgām darbībām ar fiziskas personas datiem un kukuļa pieprasīšanas mēģinājumu no kādas privātpersonas par lēmuma par aresta uzlikšanu mantai atcelšanu.

Tāpat nozīmīgs ir kriminālprocess pret valsts SIA "Austrumu klīniskā universitātes slimnīca" Diagnostiskās radioloģijas centra stacionāra "Latvijas onkoloģijas centrs" un stacionāra "Gaiļezers" diagnostisko radioloģijas nodaļu darbiniekiem par prettiesiska labuma pieprasīšanu un pieņemšanu. Kriminālprocesā pierādījumu kopums dod pietiekamu pamatu uzskatīt, ka vairāki medicīnas darbinieki, izmantojot savas pilnvaras, personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās par magnētiskās rezonanses izmeklējumu nodrošināšanu, apejot noteikto rindas kārtību, pieprasīja un pieņēma prettiesisku labumu no pacientiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!