Foto: DELFI Aculiecinieks

Ceturtdienas vakarā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicija pārvalde veikusi procesuālās darbības Rīgas Centrāltirgū saistībā ar akcizēto preču nelikumīgu apriti, portālam "Delfi" apstiprināja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas speciāliste Simona Grāvīte.

Viņa norādīja, ka likumsargi veikuši vairāk nekā 80 kratīšanas, kā arī aizturētas ir vairākas personas.

Pagaidām policija izmeklēšanas interesēs plašākus komentārus nesniedz.

Latvijas Televīzija (LTV) ceturtdien, atsaucoties uz tās rīcībā esošu informāciju, vēstīja, ka Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde veic kratīšanu Rīgas pašvaldības uzņēmuma "Rīgas Centrāltirgus" administrācijas ēkā.

LTV vēstī, ka viens no aizturētajiem ir Rīgas Centrāltirgus Iekšējās drošības daļas vadītājs Maksims Danovskis.

Centrāltirgus Mārketinga un komunikācijas daļā portālu "Delfi"informēja, ka kratīšanu Centrāltirgus administrācijas ēkā Valsts policija sākusi 21. novembra pulksten 15.20. Kratīšana noslēgusies piektdien, 22. novembrī, pulksten 11.20.

Centrāltirgus valdei un administrācijas darbiniekiem pieejamā informācija liecinot, ka procesuālās darbības norisinājušās saistībā ar akcizēto preču nelikumīgu apriti.

Uzņēmumā arī norāda, ka Centrāltirgus valde piedalījusies visās procesuālās darbībās, veicinot sadarbību ar izmeklēšanas darbības veicējiem. Valdes locekļiem nav piemērots aizdomās turēto personu statuss. Valdes locekļi piedalījušies kratīšanas procesā tikai kā juridiskās personas pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!