Foto: Shutterstock

Valsts policijas Latgales reģiona pārvalde brīdina, ka Latgalē aktivizējušies telefonkrāpnieki.

Ceturtdien, 5.martā, reģistrēti četri krāpšanu mēģinājumi Rēzeknē, Dagdā un Krāslavā, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā. Visos gadījumos ļaundari zvanījuši gados veciem cilvēkiem, taču krāpnieku mēģinājumi bijuši neveiksmīgi.

Likumsargi skaidro, ka krāpnieki darbojas pēc jau zināmas un vecas shēmas. Sazvanot upuri, krāpnieks paziņo, ka viņu radinieks nokļuvis nepatikšanās, piemēram, izraisījis avāriju vai izdarījis kādu citu prettiesisku darbību.

Krāpnieks savam upurim norāda, ka par izvairīšanos no soda ir nepieciešams samaksāt noteiktu naudas summu policijas darbiniekam vai cietušai personai. Kad cietušais piekritis naudu samaksāt, pie viņa nāk persona, kura dažreiz uzdodas arī par policijas darbinieks, un saņem naudu.

Policija brīdina un lūdz visus, īpaši gados vecākus cilvēkus un pensionārus, būt uzmanīgiem, saņemot līdzīga rakstura zvanus. Tāpat cilvēki aicināti neuzticēties nezināmām personām, kā arī neuzticēt nevienam savu naudu.

Savukārt jaunākā gājuma cilvēkus policija lūdz brīdināt savus vecākus un vecvecākus par iespējamiem krāpšanas mēģinājumiem. Gadījumā, ja tiek saņemti līdzīga rakstura telefona zvani, cilvēki aicināti nekavējoties vērsties Valsts policijā, zvanot 110.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!