Foto: DELFI

Lai arī bijušajam Ventspils mēram Aivaram Lembergam ("Latvijai un Ventspilij") nule tika piespriests četrus gadus ilgs cietumsods, prokuratūra tomēr plāno iesniegt kasācijas sūdzību, savukārt Rīgas apgabaltiesas tiesnese skaidro, ka Lembergam par gadu samazināts piespriestais sods, ņemot vērā viņa personību.

Rīgas apgabaltiesas tiesnese Sandra Amola pēc sprieduma nolasīšanas medijiem skaidroja, ka viens no iemesliem, kāpēc tiesa otrajā instancē Lembergam piespriedusi nedaudz maigāku sodu bijis saistīts ar informāciju par viņa personību, kas nav bijusi zināma pirmās instances tiesai. Atbildot uz žurnālistu jautājumiem, tiesnese netieši atzina, ka daļēji tas bijis saistīts ar Lemberga veselības stāvokli. Viņa gan uzsvēra, ka ar tiesas motivāciju varēs iepazīties, lasot pilno tiesas spriedumu. 

Savukārt lietas prokurors Aivis Zalužinskis žurnālistiem skaidroja, ka prokuratūra plāno spriedumu pārsūdzēt. Viņš gan pozitīvi vērtēja, ka arī apelācijas instance piekritusi prokuratūras apsūdzībai sevišķi smagajos pantos. Zalužinskis negatīvi vērtēja, ka tiesa nav prokuratūrai piekritusi apsūdzībās par lēmumu pieņemšanu interešu konflikta stāvoklī, kā arī īpašumtiesību nedeklarēšanu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!