Foto: stock.xchng
Likumsargi Liepājā par smagu miesas bojājumu nodarīšanu, kuru rezultātā iestājusies personas nāve, aizturējusi trīs vīriešus, portālu "Delfi" informēja Valts policijā.

2015. gada 13. oktobrī kādā dzīvoklī Liepājā, Oskara Kalpaka ielā, atrasts 1972. gadā dzimuša vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm. Policija par notikušo toreiz sāka kriminālprocesu.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka dzīvoklī kopīgas alkohola lietošanas laikā izcēlies konflikts, kurā vienam no kompānijas dalībniekiem nodarīti smagi miesas bojājumi. No gūtajiem ievainojumiem vīrietis miris.

Uz aizdomu pamata par šī nozieguma izdarīšanu policija aizturējusi trīs 20, 26 un 28 gadus vecus vīriešus. Visus trīs aizturētos policija atzinusi par aizdomās turētajiem pēc Krimināllikuma 125. panta 3. daļas – par smagu miesas bojājuma nodarīšanu, kuru rezultātā iestājās personas nāve.

Valsts policija informē, ka visi trīs aizturētie jau iepriekš nonākuši policijas redzeslokā par cita veida pārkāpumiem. Pašlaik tiesa aizturētajiem kā drošības līdzekli piemērojusi apcietinājumu.

Patlaban policija lietu ir izskatījusi un nodevusi Liepājas prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai. Ja tiesa vīriešus atzīs par vainīgiem, viņiem var tikt piemērota brīvības atņemšana uz laiku no trīs līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!