Foto: DELFI

Lietuvas robežsargi ar policijas atbalstu pie Polijas robežas aizturējuši astoņus vjetnamiešus, kā arī piecus Latvijas pilsoņus un čečenu, kuri migrantus vieglajos automobiļos veduši Polijas virzienā.

Sākta izmeklēšana par cilvēku nelikumīgu transportēšanu pāri valsts robežai, par ko draud naudassods vai arests, vai brīvības atņemšana uz laiku līdz sešiem gadiem.

Lietuvas Valsts robežapsardzes dienesta Lazdiju nodaļas darbinieki pagājušās piektdienas naktī degvielas uzpildes stacijā pievērsuši uzmanību trim automobiļiem "Audi A6" ar Latvijas numuru, "Ford Galaxy" ar Lielbritānijas numuru un Polijā reģistrētam "Volkswagen Golf".

Drīz noskaidrojies, ka Latvijas pilsoņi un čečens, kam bijusi Polijas izdota pastāvīgās uzturēšanās atļauja, tajos ved aizdomīgu personu grupu, bet četri "Volkswagen Golf" pasažieri metušies bēgt. Viens no viņiem pēc trim brīdinājuma šāvieniem aizturēts gandrīz tūlīt, bet pārējo meklēšanai nācies piesaistīt kinologu ar dienesta suni un policijas papildspēkus.

Par vēl vienu aizdomīgu ārvalstnieku drīz ziņojuši Traķēnu ciema iedzīvotāji. Viņu aizturējuši policisti. Otru dažas stundas vēlāk netālu no Kalvarijas aizturējuši paši robežsargi - acīmredzot viņš apmaldījies un aizklīdis nevis uz robežas pusi, bet atpakaļ Lietuvā. Ceturto bēgli policisti atraduši tikai sestdien pie Orijas ciema, aptuveni trīs kilometrus no benzīntanka.

Astoņi Vjetnamas pilsoņi vecumā no 17 līdz 27 gadiem, kuru pasēs nebija Šengenas vīzu, uz laiku aizturēti robežsargu posteņa telpās, bet svētdien ar Lazdiju rajona tiesas lēmumu pārvesti un uz laiku izmitināti Pabrades ārvalstnieku reģistrācijas centrā.

Kopumā šogad Lietuvas Valsts robežapsardzes dienesta darbinieki aizturējuši 355 nelegālos migrantus no Vjetnamas, kas nelikumīgi nonākuši Lietuvā, kā arī 23 Latvijas pilsoņus, kuri viņus transportējuši cauri Lietuvai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!