Foto: VID

Valsts ieņēmuma dienesta (VID) Muitas policijas pārvalde aizturējusi no Lietuvas ievestu kravu ar 652 kilogramiem ūdenspīpju tabakas, portāls "Delfi" uzzināja VID.

Par kravu muitniekus informējis kāds kravas pārvadājumu uzņēmums. Par tabakas kontrabandas gadījumu pārvalde sākusi administratīvā pārkāpuma lietu.

13. maijā muitas amatpersonas kāda uzņēmuma noliktavas telpās veikušas pārbaudi kravai, kuras norādītais maršruts bijis no Lietuvas uz Lielbritāniju, bet uzraksti uz kastēm un iepakojumiem liecinājuši, ka kravas izcelsme ir Apvienotie Arābu Emirāti. Muitas amatpersonu aizdomas par kravā slēptiem tabakas izstrādājumiem apstiprinājušās.

Kartona kastēs atklāti plastmasas iepakojumi ar uzlīmēm par norādi, ka iepakojumā atrodas mazgāšanas līdzekļi. Tomēr pēc rūpīgas iepakojuma vizuālās pārbaudes un noplēšot papīra uzlīmi, konstatēts, ka uz iepakojuma ir tabakas izstrādājumu firmas nosaukums.

Pārbaudot iepakojuma saturu, muitnieki atklāja, ka tajos atrodas ūdenspīpju tabakai līdzīga viela. Muitnieki atvēruši 20 kartona kastes, kurās kopumā atradušies 600 iepakojumi ar ūdenspīpju tabaku. Kopējais kravas svars bijis 652 kilogrami.

Par akcīzes preču aprites noteikumu neievērošanu Muitas policijas pārvaldē par Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 169.3 panta noteikumu pārkāpšanu sākta administratīvā pārkāpuma lieta. Aizturētā krava nodota glabāšanā Iekšlietu ministrijas Nodrošinājuma valsts aģentūrai.

VID informē, ka 2015. gada pirmajā pusē Muitas policijas pārvalde Rīgā aizturējusi organizētu grupu, kura nodarbojusies ar ūdenspīpju tabakas kontrabandu no trešajām valstīm un izplatīšanu ES dalībvalstīs. Muitnieki aizturējuši divas personas un 969 kilogramus ūdenspīpju tabakas. VID atklāj, ka Latvijā tiesībaizsardzības iestādes pastiprināti pievērš uzmanību šādu preču kontrabandai. Tāpēc noziedzīgie grupējumi meklē ES valstis, kur kontrole šādām precēm ir mazāka, piemēram Lietuvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!