Foto: Publicitātes foto

Naktī uz svētdienu nezināmi ļaundari metuši degšķidruma pudeli Katlakalna baznīcas virzienā, mēģinot aizdedzināt dievnama durvis, tviterī vēsta mācītājs Krists Kalniņš. Valsts policijā (VP) portālam "Delfi" apliecināja, ka par notikušo sākta resoriskā pārbaude.

VP pārstāve Gita Gžibovska portālam "Delfi" skaidroja, ka likumsargu rīcībā ir informācija, ka naktī no 2. uz 3. oktobri pagaidām nenoskaidrota persona vairākas reizes uz baznīcu ir metusi ar pudelēm, kurās atradies degmaisījums.

VP aicina atsaukties iedzīvotājus, kuru rīcībā ir informācija par iespējamo vainīgo personu vai cita izmeklēšanā noderīga informācija.

Sazināties ar policiju ir iespējams, zvanot uz VP Baložu iecirkņa dežūrdaļu pa tālruņa numuru 67099200 vai pa policijas vienoto diennakts tālruņa numuru 110.

Šī nav pirmā reize Latvijas vēsturē, kad mēģināts aizdedzināt kādu baznīcu, piemēram, šī gada martā nezināmi ļaundari mēģināja aizdedzināt Torņkalnā esošās Rīgas Lutera baznīcas ārdurvis, bet 2017. gadā kāds Lietuvas pilsonis ar riepām mēģināja aizdedzināt Smiltenes evaņģēliski luterisko baznīcu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!