Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Krievijas agresija Ukrainā pamudinājusi atsevišķus Latvijas iedzīvotājus veikt huligāniskas darbības.

Šajās dienās vairākās Latvijas pilsētās ir notikuši pasākumi un piketi Ukrainas atbalstam, nosodot Krievijas militāro agresiju. Kā informēja Valsts policijā, šie pasākumi ir norisinājušies bez būtiskiem starpgadījumiem un pārkāpumi nav konstatēti. Atsevišķos gadījumos publiskajos piketos ir izcēlušās viedokļu sadursmes, kuras gan policija ir ātri atrisinājusi un novērsusi jebkādu tālāku situācijas attīstību.

Dažās vietās Latvijā arī konstatēti gadījumi, kad personas ir mēģinājušas vai ir veikušas huligāniskas darbības, piemēram, objektus aplejot ar krāsu, demolējot. Vienā gadījumā kā protests kādai ēkai ir izsists logs.

Policija šajos gadījumos veic faktu pārbaudi, ir sākti arī administratīvā pārkāpuma procesi, kā arī atsevišķos gadījumos sākta izmeklēšana.

Valsts policija pilnībā saprot iedzīvotāju vēlmi paust atbalstu Ukrainai, un tam no policijas puses netiek likti nekādi šķēršļi, tomēr policija atkārtoti aicina iedzīvotājus to darīt, ievērojot Latvijas likumus un neveicot pārkāpumus.

Pastāv vairāki tiesiski un likumiski veidi, kā paust savu atbalstu un nostāju, nepārkāpjot Latvijā noteiktos likumus, norāda policija.

Vienlaikus policija atgādina, ka dažādas personu darbības, kas pauž atbalstu Krievijas īstenotajai agresijai pret Ukrainu, slavina vardarbību un aicina arī citus vērsties pret Ukrainas tautu, ir nepieņemamas un par to ir paredzēta arī atbildība par darbību, kas vērsta uz nacionālā naida izraisīšanu.

Jau ziņots, ka policija sākusi kriminālprocesu par huligānismu pēc tam, kad kāds vīrietis ar nelielu āmuru Rīgā bojājis pieminekli padomju karavīriem Uzvaras parkā.

Tāpat Rīgā, Uzvaras parkā esošais piemineklis pagājušajā nedēļā apliets ar Ukrainas karoga krāsām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!