Foto: Valsts policija

Valsts policijas (VP) likumsargi saistībā ar šī gada 3. janvāra naktī notikušo bruņoto laupīšanu Ogres novadā, Rembatē aizdomās par nozieguma izdarīšanu aizturējusi trīs vīriešus, portālu "Delfi" informēja VP pārstāve Ance Rozīte.

Jau vēstīts, ka Rembatē notikusi laupīšana, kuras brīdī mājas saimnieks ticis sasiets.

Policija Valmieras novadā aizturēja divas personas – 1998. un 2002. gadā dzimušus vīriešus. Savukārt Rīgā aizturēta trešo personu – 1962. gadā dzimušu vīrieti.

Šī gada 7. janvārī tiesa visiem aizturētajiem piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu. Policija izsaka pateicību iedzīvotājiem, kuri ziņoja un sniedza izmeklēšanai noderīgu informāciju.

Kā ziņots, 3. janvāra naktī, Ogres novadā, Rembatē notika bruņota laupīšana, kur sākotnēji, 2. janvārī, kādā lauku viensētā bija ieradies vīrietis un mājas saimniekam piedāvājis uzpirkt dažāda veida senlietas, taču, saņemot atteikumu, bija devies prom. Vēlāk, ap pusnakti, šis vīrietis jau kopā ar vēl diviem vīriešiem bija ieradies atkārtoti un izsitot mājai loga rūti, iekļuvuši tajā. Pēcāk, piedraudot ar šaujamierocim līdzīgu priekšmetu, kā arī pielietojot fizisku spēku – nodarot mājas saimniekam miesas bojājumus, nolaupījuši dažādus priekšmetus, tostarp, senlietas, televizoru, gleznas un citus priekšmetus.

VP Ogres iecirknī tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta otrās daļas – par laupīšanu, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā un ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, un, ja tā izdarīta, iekļūstot telpā. Kriminālprocess tālākai izmeklēšanai tika nodots VP Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes amatpersonām.

Veicot operatīvos meklēšanas pasākumus, policisti noskaidroja iespējamās vainīgās personas, kuras saistītas ar izdarīto noziegumu Rembatē. Šī gada 5. janvārī, ap pulksten 21 Valmieras novadā likumsargi aizturēja 1998. un 2002. gadā dzimušus vīriešus. Savukārt 6. janvārī, ap pulksten 3, Rīgā, Bolderājas mikrorajonā tika aizturēta trešā noziedzīgā nodarījumā iesaistītā persona – 1962. gadā dzimis vīrietis. Tālākā pirmstiesas izmeklēšanā gaitā likumsargi noskaidroja nolaupīto mantu atrašanās un realizācijas vietas, kurās, veicot procesuālās darbības, tika izņemtas.

Aizturētās personas iepriekš ir nonākuši policijas redzeslokā par mantiska rakstura noziegumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!