Foto: Publicitātes attēli
Pagājušajā nedēļā Rīgā, Vērmanes dārzā, norisinājās alus festivāls, taču šogad festivāla organizētājiem atļauja pasākuma rīkošanai tika izsniegta ar nosacījumu, ka parkam ir jābūt pieejamam ikvienam rīdziniekam, nevis tikai apmeklētājiem. Saistībā ar to, ka šis nosacījums netika ievērots, Rīgas pašvaldības policijā (RPP) uzsākti trīs administratīvā pārkāpuma procesi, portāls "Delfi" uzzināja RPP.

RPP skaidroja, ka ziņas, ka organizētājs pasākuma teritoriju ir norobežojis un cauri parkam nelaiž cilvēkus bez biļetēm tika saņemtas jau nedēļas vidū, kad festivāls sākās. Lai pārbaudītu saņemto informāciju, kārtības sargi parkā mēģināja iekļūt ģērbušies privātās drēbēs, taču, kad kārtības sargiem ieeja tika liegta, policisti uzsāka administratīvā pārkāpuma procesu.

Lai gan pēc vairākkārtīgiem brīdinājumiem pasākuma organizatori solīja pārkāpumus novērst, policija konstatēja, ka tie atkārtojās arī piektdienā un sestdienā līdz kārtības sargi nolēma izņemt pārkāpuma izdarīšanas rīku – divus žoga posmus.

Kopā par pasākuma organizēšanas noteikumu pārkāpumiem uzsākti trīs administratīvie procesi, par kuriem likumā paredzēts sods līdz 3200 eiro.

Jau vēstīts, ka Rīgas dome bija uzdevusi nodrošināt Vērmanes dārza pieejamību visiem iedzīvotājiem arī "LatviaBeerfest" laikā, informēja Rīgas domē.

Domē skaidroja, ka atļauja pasākuma rīkošanai no 25. līdz 29. maijam izsniegta SIA "Mans alus".

Atļauja esot izsniegta ar nosacījumu, ka Vērmanes dārzs netiks slēgts iedzīvotājiem. Pašvaldība arī piedāvāja pasākumu rīkot citā vietā, piemēram, Lucavsalas dienvidu daļā vai Centrāltirgū, kur nebūtu problēmu veidot slēgtu pasākuma norises teritoriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!