Foto: DELFI

Valsts policija (VP) trešdien, 16. martā, pie Brīvības pieminekļa aizturējusi sievieti, kura bija ieradusies ar Krievijas iebrukumu Ukrainā atbalstošu simboliku, portāls "Delfi" noskaidroja policijā.

"Delfi" novēroja, ka sieviete neiesaistījās konfrontācijās ar leģionāru piemiņas gājiena dalībniekiem, taču viņu nepārtraukti uzraudzīja vairāki kārtības sargi.

Šī pati sieviete iepriekš ar līdzīgu simboliku ieradās arī piketā pret Krievijas iebrukumu Ukrainā, kas norisinājās pie Krievijas vēstniecības.

Tāpat sociālajos tīklos redzami attēlu, kuros sievietei ir soma, uz kuras ir liels "Z" simbols, kas šobrīd tiek asociēts ar Krievijas agresijas attaisnošanu.

VP portālam "Delfi" apliecināja, ka šī sieviete jau iepriekš ir nonākusi likumsargu redzeslokā par līdzīgām darbībām. Sieviete šoreiz iecirknī nogādāta, lai noskaidrotu apstākļus.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka ikgadējas latviešu leģionāru gājiens Rīgā šogad pie sv. Jāņa baznīcas sākās mierīgi, kā arī noritēja bez būtiskiem incidentiem.

Kā novēroja portāls "Delfi", pirms pulksten 11, kad bija paredzēts gājiena sākums, pie sv. Jāņa baznīcas sapulcējušies pāris desmiti cilvēku, kuri gaidīja dievkalpojuma beigas lai sāktu gājienu. Arī dievkalpojuma dalībnieki pēc tā beigām piepulcējās sanākušajiem un devās gājienā.

"Delfi" jau ziņojis, ka 16. marta pasākumi ik gadu pulcē prāvu pieminētāju un šīs atceres dienas pretinieku pulciņu pie Brīvības pieminekļa.

Krievija ceturtdien, 24. februārī, sāka pilna mēroga militāru uzbrukumu Ukrainai, prezidentam Vladimiram Putinam brīdinot citas valstis, ka jebkurš mēģinājums iejaukties novedīs pie "sekām, kuras jūs nekad neesat redzējuši".

Starptautiskā Krimināltiesa (SKT) uzsākusi izmeklēšanu par situāciju Ukrainā. Palielinās civiliedzīvotāju upuru skaits, kā arī bēgļu plūsmas. Tāpat tiek ziņots, ka jau vismaz 100 bērnu ir miruši no Krievijas armijas uzbrukumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!