Foto: LETA
Traģisko avāriju Garkalnē, kur kravas automašīna iebraukusi riteņbraucēju treniņgrupā, varētu būt redzējuši divu transportlīdzekļu vadītāji, portālu “Delfi” informēja Valsts policijā.

Abi autovadītāji pēc negadījuma nav uzkavējušies notikuma vietā, tāpēc policija liecību sniegšanai lūdz atsaukties abus šoferus.

Viena no galvenajām izmeklēšanas versijām liecinot, ka Polijas pilsoņa vadītā kravas automašīna (shēmā - transportlīdzeklis "P") braukusi citas kravas automašīnas (shēmā - transportlīdzeklis "A") aizvējā. Saskaņā ar šo izmeklēšanas versiju Polijas pilsonis velosipēdistus un viņu pavadošo auto ieraudzījis vien brīdī, kad priekšā esošā automašīna pārkārtojusies uz blakus joslu.

Visdrīzāk sadursme notikusi, jo kravas auto nav ievērojis pietiekamu distanci no priekšā esošās kravas automašīnas un pārkāpis atļauto braukšanas ātrumu, skaidro policija. Kā vēl vienu negadījuma faktoru policija min to, ka blakus joslā tajā brīdī atradusies vieglā automašīna. Līdz ar to Polijas šoferis nav varējis nomainīt joslu, lai apbrauktu šķērsli.

Policija aicina atsaukties shēmā norādīto transportlīdzekļu "A" un "B" vadītājus. Tāpat likumsargi aicina atsaukties ikvienu, kam ir kāda informācija par šo transportlīdzekļu vadītājiem, zvanot uz tālruņu numuriem 67219782, 67086942, 26653628 vai 110.

Jau ziņots, ka pirmdien, 26. okotbrī, Garkalnes novadā kravas automašīna ietriekusies sporta riteņbraucēju grupā un aizķērusi arī tās pavadošo automašīnu. Negadījumā cietuši 13 cilvēki, bet slimnīcās ar smagām un vidēji smagām traumām tika nogādāti seši bērni.

Pēc sadursmes velobraucēju pavadošā automašīna iebraukusi grāvī.

Bērnu slimnīcā nogādāti četri nepilngadīgie, bet Austrumu slimnīcā divi 18 gadus veci jaunieši, portālam "Delfi" iepriekš sacīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Inga Vītola.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!