Foto: DELFI
Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīcā (PSKUS) aizvadītās nedēļas nogalē konstatēti pāris gadījumi, kad ārstiem radušās aizdomas, ka pacientiem ir viltots Covid-19 sertifikāts, portālam "Delfi" apstiprināja slimnīcas pārstāve Evija Mileiko.

PSKUS par konstatēto informējusi tiesībsargājošās iestādēs, sacīja slimnīcas pārstāve.

Vēl ceturtdien, 7. oktobrī, slimnīcas pārstāve Janita Veinberga portālam "Delfi" teica, ka ārstniecības iestādē nav aizdomu par to, ka kādam slimnīcā nonākušam Covid-19 pacientam būtu viltots Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts.

Jau vēstīts, ka "ReTv" ziņu dienests iepriekš ziņoja: Vidzemes slimnīcā ārstējas vairāki pacienti, kuru slimības gaita noris smagākā formā, nekā tad, ja viņi tiešām būtu vakcinējušies. Tāpēc mediķiem radušās aizdomas, vai pacienti vakcinācijas sertifikātu ir ieguvuši legāli.

Viens pacients ar, iespējams, viltotu vakcinācijas sertifikātu arī miris. Kā vēstīja "ReTv", šobrīd Valsts policija (VP) notikušo izmeklē.

"Delfi" vasarā ziņoja, ka VP izmeklēšanā atklāja personu grupu, kas apmaiņā pret 200 līdz 400 eiro imitēja Covid-19 vakcinācijas faktu un aizpildīja datus, kas ļāva klientiem saņemt sadarbspējīgu Covid-19 sertifikātu.

13. augustā VP priekšnieks Armands Ruks norādīja, ka VP lietvedībā atrodas trīs kriminālprocesi par vakcinācijas fakta viltošanu.

Kā portālam "Delfi" paskaidroja policijas pārstāve Simona Grāvīte, VP saistībā ar iespējamu fiktīvu vakcināciju un kukuļošanu Latvijā ir uzsākti vairāki kriminālprocesi, kuros notiek aktīva izmeklēšana, tajā skaitā aktīvi notiek izmeklēšana arī tajos kriminālprocesos, par kuriem iepriekš ziņots publiski.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!