Foto: F64
12. martā prokurors Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai nodevis krimināllietu, kurā par kukuļa pieprasīšanu un nelikumīgu munīcijas glabāšanu apsūdzēts bijušais Daugavpils domes priekšsēdētājs, tagadējais pašvaldības deputāts Rihards Eigims ("Mūsu partija"). Lietā apsūdzēta arī kāda privātpersona par kukuļa apsolīšanu pēc tā pieprasīšanas.

Ģenerālprokuratūrā, neminot personu vārdus informēja, ka valsts amatpersona, kas ieņem atbildīgu stāvokli, apsūdzēta pēc Krimināllikuma 320. panta 4. daļas par kukuļa 10 000 eiro pieprasīšanu, kā arī nelikumīgu munīcijas glabāšanu, par ko atbildību paredz Krimināllikuma 233. panta 2. daļa.

Savukārt privātpersona apsūdzēta par kukuļa 10 000 eiro apmērā apsolīšanu pēc tā pieprasīšanas. Proti, par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu, kas paredzēts Krimināllikuma 323. panta 1. daļas.

Kriminālprocesā uzsākts arī process par piespiedu ietekmēšanas līdzekļu piemērošanu pret vienu juridisku personu.

Vēstīts, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pērn 12. decembrī nosūtīja prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai krimināllietas materiālus, lūdzot Eigimu apsūdzēt par ne mazāk kā 10 000 eiro kukuļa pieprasīšanu no uzņēmēja Sprūgas par viņa pārstāvētā uzņēmuma atbalstīšanu. Savukārt uzņēmēju lūgts apsūdzēt par kukuļa apsolīšanu.

Tā paša gada 13. decembrī Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurors pieņēma lēmumu par Eigima un uzņēmēja Jāņa Sprūgas saukšanu pie kriminālatbildības.

KNAB lietā par 10 000 eiro kukuļa pieprasīšanu bijušo Daugavpils mēru Eigimu aizturēja 2018. gada decembrī. Eigims toreiz savu vainu noziegumos neatzina, bet pastāstīja, ka otra aizturētā persona bijis uzņēmuma "Modus būve" īpašnieks Sprūga.

KNAB sāktais kriminālprocess saistīts ar četrus miljonus eiro vērtiem divu izglītības iestāžu pārbūves iepirkumiem, kuros par uzvarētāju atzīta SIA "Modus būve".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!