Foto: DELFI Aculiecinieks

Otrdien Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) ugunsdzēsēji un glābēji dzēsuši degošus šķūnīšus Rīgā, Čiekurkalnā, kā arī vienstāva ražošanas ēku Valmieras pagastā, portāls "Delfi" uzzināja VUGD.

Pulksten 16.31 VUGD saņēma izsaukumu uz Valmieras novada Valmieras pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies vienstāva ražošanas ēkā.

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg ēkas jumts 350 kvadrātmetru platībā.

Ugunsgrēka dzēšanas darbos piedalījās arī Rencēnu un Matīšu brīvprātīgie ugunsdzēsēji.

Pulksten 18.57 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Pulksten 18.30 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Čiekurkalna 1. līniju, kur ar atklātu liesmu dega šķūņi.

Spēcīgā sadūmojuma dēļ no blakus mājas evakuēti pieci cilvēki.

Notikuma vietā dega astoņi koka šķūnīši kopumā 100 kvadrātmetru platībā. Pulksten 22.08 ugunsgrēks tika likvidēts.

Savukārt pulksten 14.33 tika saņemts izsaukums uz Ropažu novada Stopiņu pagastu, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums.

Ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot hidrauliskos instrumentus, atbrīvoja vienu cilvēku un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Tika atvienotas automašīnas akumulatora klemmes, izmantojot absorbentu, sakārtota ceļa braucamā daļa un pulksten 15.35 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega neapdzīvota māja, mājas jumta kore, pirts un šķūnis, dārza mājas un krūmi, pārvietojamā pirts un žogs, sodrēji ēkas dūmvadā, trīs vieglās automašīnas, divi elektrības sadales skapji, trīs gadījumos sadzīves mantas, trīs gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, elektriskais skrejritenis un kūla, niedres, skaidas un piecos gadījumos atkritumi.

VUGD aizvadītajā diennaktī saņēma 77 izsaukumus – 46 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā 11 uz kūlas ugunsgrēku dzēšanu un septiņus uz meža ugunsgrēku dzēšanu, 26 uz glābšanas darbiem, bet pieci izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!