Foto: LETA

Tā dēvētajā Zolitūdes traģēdijas daudzmiljonu civillietā atbildētājs tirdzniecības platību īpašnieks "Tineo", otrdien, 3.februārī, Rīgas apgabaltiesā sāks sniegt paskaidrojumus, uzzināja tiesā.

Tiesas sēdē piektdien atbildētājs "Homburg Zolitūde" sniedza paskaidrojumus par prasības pieteikumā norādīto, kā arī atbildēja uz visu lietas dalībnieku jautājumiem.

Nākamā tiesas sēde paredzēta pulksten 10:00.

Rīgas apgabaltiesa ierosinājusi lietu saistībā ar 142,3 miljonu eiro (100 miljonu latu) prasību pret uzņēmumiem "Maxima Latvija", "Re&Re", "Tineo", "Homburg Zolitūde" un Rīgas domi saistībā ar traģēdiju Zolitūdē 2013.gada novembrī, kad, sabrūkot lielveikala "Maxima" jumtam, dzīvību veikalā zaudēja 54 cilvēki.

Tiesneses Ilzes Ošiņas tiesvedībā ir triju pieteicēju – Edgara Čerņenoka, Valērijas Valentīnas Mizulas un Oksanas Vilsones – prasība pret uzņēmumiem "Maxima Latvija", būvkompāniju "Re&Re", "Homburg Zolitūde", "Tineo" un Rīgas domi, tajā lūgts atlīdzināt morālo kaitējumu.

Atbildētāji - uzņēmums "Maxima Latvija", būvkompānija "Re&Re", "Homburg Zolitūde", "Tineo" un Rīgas dome - prasības pieteikumu neatzīst par pamatotu.

Priedaines ielas 20 projekta attīstītājs bija "Homburg Zolitude", kas pieder Nīderlandē reģistrētam investīciju fondam " Homburg Eastern Europe Fund B.V.", kura īpašnieki ir aptuveni 800 privātpersonu.

Tirdzniecības kompleksu būvējusi - būvkompānija "Re&Re", bet ēku projektējusi arhitektu firma "Kubs". Veikala ēka Zolitūdē, Priedaines un Anniņmuižas ielu krustojumā pabeigta 2011.gada nogalē.

"Homburg Zolitude" piederēja sabrukušā "Maxima" veikala jumta virsējā daļa, pazemes autostāvvieta un blakus uzbūvētais daudzdzīvokļu nams. Tirdzniecības platību īpašnieks ir " Tineo", kas savukārt ēku iznomāja mazumtirgotājam "Maxima Latvija".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!