Foto: DELFI

Pēdējos gados 16. marta pasākumi norisējuši mierīgā gaisotnē - ir mazinājusies savstarpējā konfrontācija, kas izslēdz arī fiziskas konfrontācijas iespējas pretēju viedokļu paudēju starpā, secina iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V).

Paziņojumā presei iekšlietu ministrs pateicās visiem iekšlietu dienestiem par ieguldījumu sabiedriskās kārtības un drošības nodrošināšanā.

Ministrs arī skaidroja, ka pasākumu norise nebūtu iespējama bez Iekšlietu ministrijas 2013. gadā virzītajiem grozījumiem likumā „Par sapulcēm, gājieniem un piketiem", kas nosaka kārtību, kādā pašvaldība pieņem lēmumu par pieteikto pasākumu norisi.

Likums nosaka, lai netiktu apdraudēti attiecīgā pasākuma dalībnieki, pašvaldība ir tiesīga pieņemt lēmumu noteikt ierobežojumus attiecībā uz pasākuma norises vietu, laiku un veidu, netraucējot īstenot pasākuma mērķi, skaidroja Kozlovskis.

Iepriekš ziņots, ka šogad iekšlietu struktūras iespējamos 16. marta Leģionāru atceres dienas riskus vērtē kā augstākus, nekā iepriekšējos gados, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" teica iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis.

Atceres dienu riskantāku padarīs tas, ka Latvijā rudenī gaidāmas parlamenta vēlēšanas, bet nedēļas nogalē Krievijā vēlēs prezidentu.

Ministrs prognozēja, ka atsevišķi indivīdi varētu provocēt atceres dienas dalībniekus, kā arī pielietot vardarbību. Lai gan ministrijai nav ziņu, ka Latvijā būtu ieceļojušas kādas radikāli noskaņotas personas, nevar izslēgt varbūtību par šādu personu ieceļošanu caur citām Šengenas zonas valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!