Foto: LETA

Valsts svētkos – 4. maijā – "Rīgas satiksmes" sabiedriskais transports būs bez maksas un pasažieriem e-talonā vai koda biļetes lietotnē iegādātās biļetes nav jāreģistrē, portālu "Delfi" informēja "Rīgas satiksmē".

Autobusi, trolejbusi un tramvaji ceturtdien kursēs pēc brīvdienu kustības grafika.

Svētku dienā arī par automašīnas novietošanu "Rīgas satiksmes" apsaimniekotajās stāvvietās ielu malās nebūs jāmaksā, bet klientu centri šajā dienā nestrādās.

Savukārt piektdien, 5. maijā, klientu centri un autostāvvietas darbosies kā sestdienā, bet sabiedriskais transports kursēs pēc brīvdienu kustības grafika.

Ceturtdien tiks atcelta kartība, kad atsevišķos transporta līdzekļos iekāpšana tiek organizēta tikai pa priekšējām durvīm. 4. maijā, iekāpšanai un izkāpšanai, visos sabiedriskā transporta maršrutos, tiks atvērtas visas sabiedriskā transporta durvis.

Maksas autostāvvietas 4. maijā varēs izmantot bez maksas, izņemot apakšzemes autostāvvietā Krišjāņa Valdemāra ielā 5a (pie Kongresu nama), kur arī svētku dienā jāmaksā atbilstoši spēkā esošajiem tarifiem.

Piektdien, 5. maijā, kas tiek pārcelta uz sestdienu, 2023. gada 20. maiju, maksas autostāvvietas strādās kā ierasts sestdienā – autostāvvietas A, B, C, D zonu teritorijās no pulksten 9 līdz 17, Vecāķos (V zona) strādās no pulksten 8 līdz 20, bet Vecrīgā (R zona) no pulksten 6.00 līdz 24.

Piektdien, 5. maijā, un sestdien, 6. maijā, no pulksten 10 līdz 16 darbosies klientu centrs Spīķeru ielā 1. Pārējie klientu centri slēgti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!