Foto: Montessori studija

Ministru kabinets ceturtdien Labklājības ministrijai (LM) no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem nolēma piešķirt 2,16 miljonus eiro 50 eiro piemaksām dīkstāves atbalstam par katru apgādībā esošo bērnu vecumā līdz 24 gadiem.

LM portāls "Delfi" uzzināja, ka valsts turpinās piemaksas pie dīkstāves atbalsta par katru apgādībā esošu bērnu vecumā līdz 24 gadiem, par kuru darbiniekam, pašnodarbinātai personai, patentmaksātājam tiek piemērots iedzīvotāju ienākuma nodokļa atvieglojums.

Valdības lēmums pamatots ar to, ka līdz šā gada 30. jūnijam ir pagarināts dīkstāves atbalsta saņemšanas periods.

Līdz ar to pagarināts arī periods, par kādu tiks izmaksāta šī piemaksa pie dīkstāves atbalsta.

Ievērojot piemaksas saņēmēju dinamiku 2020. gada beigās un 2021. gada sākumā, tiek prognozēts, ka plānotais piemaksu saņēmēju skaits līdz 30. jūnijam varētu būt 7000 cilvēku mēnesī, kuri mēnesī saņems piemaksu par 10 000 bērnu.

Lai nodrošinātu piemaksas pie dīkstāves atbalsta izmaksu līdz šā gada 30. jūnijam, LM ir prasīja piešķirt papildu līdzekļus piemaksu izmaksas turpināšanai.

Pamatojoties uz Ministru kabineta šī gada 11. janvāra rīkojumu, piemaksu pie dīkstāves atbalsta 50 eiro apmērā par katru apgādībā esošu bērnu vecumā līdz 24 gadiem, par kuru darbiniekam tiek piemērots iedzīvotāju ienākuma nodokļa atvieglojums, izmaksai jau ir piešķirts finansējums, nepārsniedzot 1 350 000 eiro.

Tādējādi, saskaņā ar Ministru kabineta rīkojumu, LM jau ir piešķirts viss plānotais finansējums.

Atbilstoši faktiskajiem izpildes datiem uz 21. martu piemaksu izmaksai izlietoti 1 595 839 eiro, kas ir 118,2% no Ministru kabineta sākotnēji piešķirtā finansējuma.

Lai nodrošinātu piemaksas izmaksas nepārtrauktību, 245 839 eiro ir izmaksāti no LM pamatbudžeta apakšprogrammas "Valsts sociālie pabalsti".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!