Foto: Publicitātes attēli



Pazīstamais advokāts Aldis Gobzems partijai "Vienotība" jūlijā ziedojis 12 000 eiro, liecina informācija Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja mājaslapā.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, advokāts nav "Vienotības" biedrs. Ar Gobzemu neizdevās sazināties.

Gobzems, kurš pārstāv Zolitūdes traģēdijā cietušos, nestartēs Saeimas vēlēšanās. Gobzems pagaidām nav iestājies nevienā politiskajā partijā.

Vēl februārī preses konferencē Gobzems norādīja, ka viņa startēšana politikā Zolitūdes traģēdijas kontekstā pašreiz ir atvērts jautājums. Advokāts toreiz skaidroja, ka viņa darbošanās politikā patlaban "ir ļoti atklāts jautājums" un saistībā ar Zolitūdes traģēdiju ir notikušas zināmas izmaiņas, tādējādi nenoliedzot, ka savulaik bija pieņēmis lēmumu politikā iesaistīties.

"Man tiek piedēvēts konkrēts politisks spēks - partija "Latvijas attīstībai" -, bet es nevienu dienu neesmu bijis biedrības, tagad - partijas - biedrs un neesmu piedalījies tās dibināšanā," toreiz norādīja Gobzems. Advokāts arī piebilda, ka partija nekādā veidā nav atbalstījusi nevienu no aktivitātēm attiecībā uz Zolitūdes traģēdiju.

Jūnijā Gobzems paziņoja, ka nolēmis slēgt savu advokātu biroju un atbrīvot no darba visus tajā strādājošos darbiniekus.

Kopējās vienas fiziskas personas iemaksas kalendārā gada laikā vienai partijai nedrīkst pārsniegt 16 000 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!