Foto: Shutterstock

Šā gada jūnija izskaņā Talsu novada pašvaldības iestādē – pansionātā "Lauciene" mirušas sirmgalves nāves cēlonis bijis "neprecizēta smaga olbaltumu un enerģētiskā malnutrīcija, kas nozīmē nomiršanu badā," trešdien vēsta laikraksts "Latvijas Avīze".

Laikraksta rīcībā esošajā Talsu novada dzimtsarakstu nodaļas izdotajā izziņā par miršanas reģistrāciju norādīts, ka sieviete šā gada 21. jūnijā ir mirusi 88 gadu vecumā. Laikraksts atzīmē, ka "izziņā par miršanas reģistrāciju ierakstītā malnutrīcijas diagnoze ir traktējama tikai vienā veidā – sirmgalve faktiski ir nomirusi badā".

"Latvijas Avīze" vēsta, ka sieviete pansionātā ir dzīvojusi aptuveni divus gadus, viņai bijusi tā sauktā saudzējošā diēta, kuras ietvaros sirmgalvei nav dota daļa ēdienu. Viņa pati arī esot atteikusies no daļas ēdienu, savukārt mākslīgā barošana neesot nodrošināta, jo "sistēmas" nodrošinot ģimenes ārste, kas tobrīd bijusi atvaļinājumā, par bijušās pansionāta direktores Daces Uplejas skaidrojumu vēsta laikraksts.

Laikraksts vēsta, ka juriste Ineta Malahovska jau lūgusi Valsts policiju sākt kriminālprocesu pret pansionāta darbiniekiem, kuru rīcības dēļ sieviete no bada mirusi.

Pārbaude par notikušo sākta gan pansionātā, gan tam uzmanību pievērsusi Labklājības ministrija (LM).

Valsts policijā portāls "Delfi" noskaidroja, ka pirmdien, 2. decembrī, policijā ir saņemts iesniegums par kādu sievieti, kura 21. jūnijā nomira. Šobrīd Valsts policijā ir uzsākta pārbaude un tiek skaidroti apstākļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!